Sporten in de warmte

Sporten-met-hitte

Het is deze weken erg warm. Wist je dat sporten bij extreme warmte onverstandig en zelfs gevaarlijk kan zijn? Een goede voorbereiding is het halve werk! De website www.sportzorg.nl (zie https://www.sportzorg.nl/bibliotheek/warmte-en-inspanning geeft allerlei adviezen en informatie om te zorgen dat je verantwoord kunt blijven sporten. Ken wel je eigen grenzen. Stop als je lichaam het laat afweten.

Hierbij nog een paar tips om toch te kunnen sporten op het trimparcours in deze warmte: 
- ga 's morgens of 's avonds, als het koeler is. 
- pas je snelheid aan
- neem genoeg pauze
- drink geen alcohol voor het sporten
- en drink voldoende water! Wist je dat er vlakbij het Trimparcours in Wijkpark Molenvliet
een watertappunt is waar je je flesje kunt vullen? Superhandig! Het watertappunt staat bij het winkelcentrum Molenvliet, vlakbij Bike Totaal. Ook op andere plekken in de gemeente Woerden, zoals bij het Station, vlakbij de Zwerfkei (Jaap Bijzerweg) en bij de speeltuin in Zegveld zijn watertappunten. 

Veel sportplezier!

De Nationale Sportweek werd ook gevierd in Molenvl...
Wist je dat er een natuurlijk speeleiland komt in ...
 

Reacties 1

Gast - Henk A. op woensdag 05 juni 2019 19:10

Ik ben er helemaal eens! Sporten bij extreme warmte is onverstandig en kan zelfs gevaarlijk zijn. Als ik wil sporten en het echt warm is, doe ik mijn uv werende kleding aan. Ik drink ook heel veel water. Mensen vergeten om gehydrateerd te blijven tijdens het sporten.

Ik ben er helemaal eens! Sporten bij extreme warmte is onverstandig en kan zelfs gevaarlijk zijn. Als ik wil sporten en het echt warm is, doe ik mijn uv werende kleding aan. Ik drink ook heel veel water. Mensen vergeten om gehydrateerd te blijven tijdens het sporten.
Reeds Geregistreerd? Hier Aanmelden
Gast
maandag 20 september 2021
Indien u zich wenst te registreren vul dan aub. de velden voor gebruikersnaam en naam in.