Wachttijden op het trimparcours...

Lopers op het trimparcours, foto 7 april 2018, fotograaf Dick de Jong

Wat een drukte in het park afgelopen woensdag! Het was dringen bij de oefening van de stippenloop, de nummer 7 in het parcours. Maar liefst 4 loopgroepen van Clytoneus en RunnersClub Woerden waren actief in het park. Als trainer is het heerlijk om je groep weer eens wat anders aan te bieden! Welk toestel of welke oefeningen laat ik m'n lopers vandaag eens doen? En gisteren was het dus dringen bij de heuveloefening met de stippen.

De trainer van Clytoneus liet zijn groep een aantal keren vanaf de brug hardlopend naar de krater lopen, ik wilde met mijn groep hetzelfde stukje heuvel gebruiken.

Zijwaartse pas naar de eerste stip, rustig terug dribbelen naar het begin, dan weer zijwaartse pas naar de eerste stip, van kant wisselen met de zijwaartse pas en terug dribbelen. Dit steeds verder omhoog, waar het ook een stuk zwaarder werd! Daarna een zelfde soort oefening, maar dan achteruitlopen, in plaats van de zijwaartse pas. Pittige oefeningen, maar ik had een gevorderde groep lopers.

Ondertussen stond mijn collega trainer ongeduldig te wachten totdat we klaar waren, want ook zij wilde met haar groep een oefening doen op de heuvel.

Een wandelend stel keek vol verbazing naar wat we aan het doen waren. Misschien hebben we hun geïnspireerd? Of anders misschien een andere looptrainer die dit stukje leest en het trimparcours opneemt in zijn of haar training!

Het bordje bij Oefening nummer 7 met de instructie.
Doe je ook mee met de Buitenspeeldag in Woerden op...
Speelbos nu ook in het Brediuspark!
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties gegeven. Wees de eerste die een reactie geeft
Reeds Geregistreerd? Hier Aanmelden
Gast
maandag 20 september 2021
Indien u zich wenst te registreren vul dan aub. de velden voor gebruikersnaam en naam in.